Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać ciekawostki kosmetyczne i zielarskie oraz informacje o nowościach i promocjach.

Polecane produkty

Olej z nasion truskawki 50ml

Olej z nasion truskawki 50ml
Olej z nasion truskawki 50ml

Tłoczony na zimno, nierafinowany, kosmetyczny olej z pestek truskawek. Bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe (ok. 80%) łącznie z omega-3-6-9 oraz witaminy A, E i F. Uzupełnia braki niezbędnych kwasów tłuszczowych zapobiegając utracie wody z naskórka. Zapewnia długotrwałe nawilżenie i ujędrnienie, działa ściągająco oraz szybko się wchłania. Delikaty olej przeznaczony do skóry suchej, wrażliwej, problematycznej, uszkodzonej oraz dojrzałej.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 25,00 zł
szt.

Olej z pestek granatu BIO 50ml

Olej z pestek granatu BIO 50ml
Olej z pestek granatu BIO 50ml

Nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno, w wersji organicznej olej z wyselekcjonowanych nasion drzew Granatowca właściwego. Głównym kwasem tłuszczowym w tym oleju jest kwas punikowy odpowiadający za właściwości przeciwzapalne. Posiada silne właściwości odżywcze i poprawia elastyczność skóry. Ze względu na dużą zawartość nienasyconych skoniugowanych kwasów tłuszczowych łagodzi bóle mięśniowe i zmniejsza powstałe opuchlizny. Polecany dla skóry dojrzałej, wrażliwej, suchej oraz starzejącej się (szczególnie w okresie przekwitania). Działa wspomagająco w walce z trądzikiem, również różowatym.

Dostępność: brak towaru

Cena: 36,00 zł

Olej z pestek malin 50ml

Olej z pestek malin 50ml
Olej z pestek malin 50ml

Nie bez przyczyny, jeden z bardziej popularnych aktualnie olejów do twarzy. Olej wspomaga wytwarzanie kolagenu i elastyny, zwiększając elastyczność i jędrność  skóry oraz redukując zmarszczki. Dodatkowo olej z malin pełni funkcję naturalnego filtra przeciwsłonecznego, który absorbuje promieniowanie z zakresu UVB i UVA. Ma to szczególne znaczenie dla osób z cerą naczynkową, którzy powinni chronić się przed wpływem słońca. Olej z pestek malin jest bardzo przyjemny w użyciu, szybko się wchłania, jest lekki i nie pozostawia tłustego filmu. Przeznaczony dla skóry suchej, wrażliwej i trądzikowej. Doskonały do codziennej pielęgnacji. Również pod makijaż.

Dostępność: brak towaru

Cena: 25,00 zł

Olej z pestek moreli 50ml

Olej z pestek moreli 50ml
Olej z pestek moreli 50ml

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej otrzymywany z pestek moreli. Doskonale się wchłania utrzymując odpowiedni poziom nawilżenia skóry. Jego lekka i delikatna konsystencja nadaje się do każdego rodzaju skóry zwłaszcza suchej, dojrzałej i wrażliwej. Jest to bardzo uniwersalny olej. Można stosować do pielęgnacji skóry dzieci. Wystarczy niewielka ilość i skóra jest mięciutka i gładka.

Dostępność: brak towaru

Cena: 16,00 zł

Olej z wiesiołka BIO 50ml

Olej z wiesiołka BIO 50ml
Olej z wiesiołka BIO 50ml

Jeden z moich ulubionych olejów do skóry wrażliwej i dla dzieci. Zawiera dużą ilość dobrze przyswajalnych kwasów GLA, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania skóry. U "zdrowych" osób kwas GLA powstaje na skutek przemian enzymatycznych w organizmie z innych kwasów tłuszczowych, czyli np. jeśli zjemy oliwę, organizm sobie sam wytworzy GLA. U części osób występuje obniżona ilość enzymu zmieniającego inne kwasy w GLA, lub w ogóle go nie ma i dla tych osób jedynym wyjściem jest dostarczyć go w takiej formie jaka jest potrzebna, czyli np. z oleju wiesiołkowego, z ogórecznika, konopnego. Kwas GLA rzadko występuje w przyrodzie, dlatego tak bardzo dla nas ważne i pożyteczne są oleje go zawierające.

Dostępność: brak towaru

Cena: 19,50 zł

Olej ze słodkich migdałów BIO 50ml

Olej ze słodkich migdałów BIO 50ml
Olej ze słodkich migdałów BIO 50ml

Bardzo lekki i łagodny olej zawierający wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych, proteiny oraz witaminy A, B1, B2, B6 i D. Jest jednym z lepszych surowców kosmetycznych, szybko się wchłania i nie pozostawia efektu tłustej skóry. Zwiększa elastyczność, wygładza, regeneruje, pielęgnuje oraz chroni przed złym wpływem czynników zewnętrznych. Stosowany jest w zwalczaniu egzemy, łuszczycy oraz rozstępów. Przeznaczony do każdego rodzaju skóry, szczególnie wrażliwej, podrażnionej suchej oraz dojrzałej. Polecany do pielęgnacji skóry, również na brzuchu, u kobiet w ciąży oraz do pielęgnacji skóry dziecka.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 16,50 zł
szt.

Masło mango 50ml

Masło mango 50ml
Masło mango 50ml

Wykazuje silne działanie nawilżające, wygładzające i ujędrniające skórę. Tworzy delikatny film na skórze zapobiegający utracie wilgoci oraz chroni przed niekorzystnym wpływem promieni UV. Świetny również po opalaniu. Wspomaga procesy naturalnej odbudowy naskórka. Przeznaczone do skóry suchej, dojrzałej i zniszczonej.

Jest to doskonała alternatywa dla osób uczulonych na masło shea i tych, które nie przepadają za jego zapachem. Ma zbliżoną konsystencję i efekty działania. Jest bezzapachowe.

Dostępność: brak towaru

Cena: 16,00 zł

Masło shea BIO 50ml

Masło shea BIO 50ml
Masło shea BIO 50ml

Naturalne, nierafinowane, tłoczone na zimno, organiczne masło Shea z nasion drzewa masłowego. Posiada naturalną allantoinę, NNKT, wit. A, E i F. Zwiększa elastyczność, wygładza, regeneruje, pielęgnuje oraz chroni skórę przed złym wpływem czynników zewnętrznych tworząc delikatną powłokę na skórze. Dodatkowo chroni przed wysuszeniem, starzeniem i wspomaga utrzymanie wody w komórkach skóry. Przyspiesza gojenie się ran, podrażnień, stanów zapalnych oraz poparzeń słonecznych. Jest naturalnym filtrem UV.

Dostępność: brak towaru

Cena: 14,00 zł

BTMS 50g

BTMS 50g
BTMS 50g

BTMS jest to łagodny emulgator (łączy wodę z olejem) i środek stosowany do pielęgnacji włosów. Behentrimonium methosulfate jest otrzymywany z oleju rzepakowego. Jest bardzo łagodny, może być stosowany nawet przez osoby z bardzo wrażliwą skórą i dzieci.

Dostępność: brak towaru

Cena: 13,00 zł

Gliceryna Roślinna 1000ml

Gliceryna Roślinna 1000ml
Gliceryna Roślinna 1000ml

Gliceryna roślinna to surowiec kosmetyczny o właściwościach zmiękczających, który ma zdolność wiązania wody w skórze.

Z chemicznego punktu widzenia jest to alkohol. Dzięki temu jest to świetny rozpuszczalnik dla substancji nierozpuszczalnych w wodzie. Możemy przy jej użyciu robić gliceryty, czyli wyciągi ziołowe na bazie gliceryny. W tym celu rozdrobnione świeże albo suche ziele zalewamy gliceryną, trzymamy w zamkniętym naczyniu około dwa tygodnie codziennie mieszając, przecedzamy i wyciąg gotowy. Taki wyciąg glicerynowy jest trwały i może stać spokojnie kilka miesięcy i się nie zepsuje.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 26,00 zł
szt.

Gliceryna roślinna 500ml

Gliceryna roślinna 500ml
Gliceryna roślinna 500ml

Gliceryna roślinna to surowiec kosmetyczny o właściwościach zmiękczających, który ma zdolność wiązania wody w skórze.

Z chemicznego punktu widzenia jest to alkohol. Dzięki temu jest to świetny rozpuszczalnik dla substancji nierozpuszczalnych w wodzie. Możemy przy jej użyciu robić gliceryty, czyli wyciągi ziołowe na bazie gliceryny. W tym celu rozdrobnione świeże albo suche ziele zalewamy gliceryną, trzymamy w zamkniętym naczyniu około dwa tygodnie codziennie mieszając, przecedzamy i wyciąg gotowy. Taki wyciąg glicerynowy jest trwały i może stać spokojnie kilka miesięcy i się nie zepsuje.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 18,00 zł
szt.

Glukozyd decylowy (Decyl Glucoside) 100ml

Glukozyd decylowy (Decyl Glucoside) 100ml
Glukozyd decylowy (Decyl Glucoside) 100ml

Glukozyd decylowy jest to jeden z najłagodniejszych detergentów występujących w tej chwili na rynku. Jest stosowany jako środek myjący i pianotwórczy w szamponach, żelach pod prysznic, żelach do mycia twarzy oraz "mydłach" w płynie. Kosmetyki z tym detergentem mogą być stosowane również przez dzieci i osoby z bardzo wrażliwą skórą.

Dostępność: brak towaru

Cena: 11,00 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl