BTMS 100g

BTMS 100g
BTMS 100g

BTMS jest to łagodny emulgator (łączy wodę z olejem) i środek stosowany do pielęgnacji włosów. Behentrimonium methosulfate jest otrzymywany z oleju rzepakowego. Jest bardzo łagodny, może być stosowany nawet przez osoby z bardzo wrażliwą skórą i dzieci.

Dostępność: brak towaru

Cena: 21,00 zł

BTMS 250g

BTMS 250g
BTMS 250g

BTMS jest to łagodny emulgator (łączy wodę z olejem) i środek stosowany do pielęgnacji włosów. Behentrimonium methosulfate jest otrzymywany z oleju rzepakowego. Jest bardzo łagodny, może być stosowany nawet przez osoby z bardzo wrażliwą skórą i dzieci.

Dostępność: brak towaru

Cena: 43,00 zł

BTMS 50g

BTMS 50g
BTMS 50g

BTMS jest to łagodny emulgator (łączy wodę z olejem) i środek stosowany do pielęgnacji włosów. Behentrimonium methosulfate jest otrzymywany z oleju rzepakowego. Jest bardzo łagodny, może być stosowany nawet przez osoby z bardzo wrażliwą skórą i dzieci.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 13,00 zł
szt.

Gliceryna Roślinna 1000ml

Gliceryna Roślinna 1000ml
Gliceryna Roślinna 1000ml

Gliceryna roślinna to surowiec kosmetyczny o właściwościach zmiękczających, który ma zdolność wiązania wody w skórze.

Z chemicznego punktu widzenia jest to alkohol. Dzięki temu jest to świetny rozpuszczalnik dla substancji nierozpuszczalnych w wodzie. Możemy przy jej użyciu robić gliceryty, czyli wyciągi ziołowe na bazie gliceryny. W tym celu rozdrobnione świeże albo suche ziele zalewamy gliceryną, trzymamy w zamkniętym naczyniu około dwa tygodnie codziennie mieszając, przecedzamy i wyciąg gotowy. Taki wyciąg glicerynowy jest trwały i może stać spokojnie kilka miesięcy i się nie zepsuje.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 26,00 zł
szt.

Gliceryna roślinna 100ml

Gliceryna roślinna 100ml
Gliceryna roślinna 100ml

Gliceryna roślinna to surowiec kosmetyczny o właściwościach zmiękczających, który ma zdolność wiązania wody w skórze.

Z chemicznego punktu widzenia jest to alkohol. Dzięki temu jest to świetny rozpuszczalnik dla substancji nierozpuszczalnych w wodzie. Możemy przy jej użyciu robić gliceryty, czyli wyciągi ziołowe na bazie gliceryny. W tym celu rozdrobnione świeże albo suche ziele zalewamy gliceryną, trzymamy w zamkniętym naczyniu około dwa tygodnie codziennie mieszając, przecedzamy i wyciąg gotowy. Taki wyciąg glicerynowy jest trwały i może stać spokojnie kilka miesięcy i się nie zepsuje.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 7,50 zł
szt.

Gliceryna roślinna 500ml

Gliceryna roślinna 500ml
Gliceryna roślinna 500ml

Gliceryna roślinna to surowiec kosmetyczny o właściwościach zmiękczających, który ma zdolność wiązania wody w skórze.

Z chemicznego punktu widzenia jest to alkohol. Dzięki temu jest to świetny rozpuszczalnik dla substancji nierozpuszczalnych w wodzie. Możemy przy jej użyciu robić gliceryty, czyli wyciągi ziołowe na bazie gliceryny. W tym celu rozdrobnione świeże albo suche ziele zalewamy gliceryną, trzymamy w zamkniętym naczyniu około dwa tygodnie codziennie mieszając, przecedzamy i wyciąg gotowy. Taki wyciąg glicerynowy jest trwały i może stać spokojnie kilka miesięcy i się nie zepsuje.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 18,00 zł
szt.

Glukozyd decylowy (Decyl Glucoside) 100ml

Glukozyd decylowy (Decyl Glucoside) 100ml
Glukozyd decylowy (Decyl Glucoside) 100ml

Glukozyd decylowy jest to jeden z najłagodniejszych detergentów występujących w tej chwili na rynku. Jest stosowany jako środek myjący i pianotwórczy w szamponach, żelach pod prysznic, żelach do mycia twarzy oraz "mydłach" w płynie. Kosmetyki z tym detergentem mogą być stosowane również przez dzieci i osoby z bardzo wrażliwą skórą.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 11,00 zł
szt.

Glukozyd decylowy (Decyl Glucoside) 250ml

Glukozyd decylowy (Decyl Glucoside) 250ml
Glukozyd decylowy (Decyl Glucoside) 250ml

Glukozyd decylowy jest to jeden z najłagodniejszych detergentów występujących w tej chwili na rynku. Jest stosowany jako środek myjący i pianotwórczy w szamponach, żelach pod prysznic, żelach do mycia twarzy oraz "mydłach" w płynie. Kosmetyki z tym detergentem mogą być stosowane również przez dzieci i osoby z bardzo wrażliwą skórą.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 17,50 zł
szt.

Keratyna hydrolizowana 30ml

Keratyna hydrolizowana 30ml
Keratyna hydrolizowana 30ml

Keratyna stosowana w produktach do pielęgnacji włosów odbudowuje ich strukturę, nadaje im zdrowy wygląd, przywraca połysk i utrzymuje odpowiednie nawilżenie. Stosowana do pielęgnacji paznokci, odbudowuje strukturę płytki, wzmacnia ją, utwardza, zapobiega złamaniom i usuwa przebarwienia.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 11,50 zł
szt.

Konserwant ekologiczny z kokosa Amticide Coconut 10ml

Konserwant ekologiczny z kokosa Amticide Coconut 10ml
Konserwant ekologiczny z kokosa Amticide Coconut 10ml

AMTicide® Coconut powstaje w wyniku fermentacji owoców Cocos nucifera (Coconut) z Lactobacillus.
w wyniku tego procesu powstaje niepodrażniający,skuteczny i co równie ważne naturalny produkt, o własnościach konserwujących skutecznie zastępujacy parabeny.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 8,49 zł
szt.

Konserwant ekologiczny z kokosa Amticide Coconut 30ml

Konserwant ekologiczny z kokosa Amticide Coconut 30ml
Konserwant ekologiczny z kokosa Amticide Coconut 30ml

AMTicide® Coconut powstaje w wyniku fermentacji owoców Cocos nucifera (Coconut) z Lactobacillus.
w wyniku tego procesu powstaje niepodrażniający,skuteczny i co równie ważne naturalny produkt, o własnościach konserwujących skutecznie zastępujacy parabeny.

Dostępność: brak towaru

Cena: 21,99 zł

Konserwant ekologiczny z rzodkwi Leucidal 30ml

Konserwant ekologiczny z rzodkwi Leucidal 30ml
Konserwant ekologiczny z rzodkwi Leucidal 30ml

Leucidal Liquid jest naturalnym płynnym konserwantem pochodzenia roślinnego, opartym na przeciwbakteryjnych peptydach, pozyskiwanych w procesie fermentacji rzodkwi. Jest przyjazny dla skóry i został akceptowany przez ECOCERT jako alternatywny środek konserwujący w najwyższej jakości kosmetykach ekologicznych. 

Dostępność: brak towaru

Cena: 21,99 zł

Konserwant z fenoxyetanolem 30ml

Konserwant z fenoxyetanolem 30ml
Konserwant z fenoxyetanolem 30ml

Silny i skuteczny konserwant. Polecam stosować jako dodatek do naturalnych konserwantów. Dodatek kilku kropli do kremu czy szamponu skutecznie wzmocni działanie naturalnych konserwantów, a nie będzie miało przy tym potencjalnie szkodliwego wpływu na organizm. 

Dostępność: brak towaru

Cena: 9,90 zł

Konserwant z fenoxyethanolem 10ml

Konserwant z fenoxyethanolem 10ml
Konserwant z fenoxyethanolem 10ml

Silny i skuteczny konserwant. Polecam stosować jako dodatek do naturalnych konserwantów. Dodatek kilku kropli do kremu czy szamponu skutecznie wzmocni działanie naturalnych konserwantów, a nie będzie miało przy tym potencjalnie szkodliwego wpływu na organizm. 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 7,00 zł
szt.

Kwas hialuronowy roztwór 4% 30ml

Kwas hialuronowy roztwór 4% 30ml
Kwas hialuronowy roztwór 4% 30ml

Kwas hiularonowy jest naturalnym składnikiem wszystkich tkanek organizmu człowieka. W skórze stanowi ona nawet 50 % objętości. Odpowiada on za zdolność wiązania przez skórę wody, a co za tym idzie jej jędrność, sprężystość... w skrócie piękny wygląd. Wraz z wiekiem stężenie kwasu w skórze spada, czego konsekwencją jest wiotczenie skóry, zmarszczki.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 17,90 zł
szt.

Lanolina 100g

Lanolina 100g
Lanolina 100g

Lanolina jest podłożem maściowym używanym w farmacji. Jest również stosowana do domowej produkcji kremów, balsamów a także szamponów do włosów. Lanolina jest wytworem owczej wełny. Ta dostępna w sprzedaży jest dokładnie oczyszczona (jakość farmaceutyczna), tak żeby mogła być bezpiecznie stosowana na skórę.

Lanolina wykazuje dużą zgodność ze skórą ludzką, dzięki czemu świetnie ją odżywia, zmiękcza, regeneruje i ułatwia wchłanianie innych składników kosmetyków. 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 16,90 zł
szt.

Masło kakaowe nierafinowane organiczne 50g

Masło kakaowe nierafinowane organiczne 50g
Masło kakaowe nierafinowane organiczne 50g

Czyste organiczne masło kakaowe, tłoczone z nasion kakaowca. Posiada naturalny bardzo przyjemny zapach czekolady.

Natłuszcza skórę, zapewnia jej odpowiednie nawilżenie dzięki zatrzymywaniu wody wewnątrz, odżywia. Może być stosowane w postaci czystej (topi się pod wpływem temperatury ludzkiego ciała, a jeśli jest zbyt twarde, można je lekko podgrzać np. na łaźni wodnej) lub częściej jako dodatek do balsamów, maseł do ciała. Dodany do balsamu, powoduje, że jest on gęściejszy. Niewielki dodatek umożliwia ubijanie maseł do ciała na ładną, sztywną piankę. 

Często stosowany w kosmetykach zapobiegających powstawaniu rozstępów, ponieważ zmiękcza skórę i nadaje jej elastyczność.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 12,50 zł
szt.

Octan witaminy E 10ml

Octan witaminy E 10ml
Octan witaminy E 10ml

Octan witaminy E (octan tokoferylu) - jest to forma witaminy E najczęściej stosowana w kosmetyce, jest rewelacyjnym antyoksydantem, neutralizuje i likwiduje obecne w skórze wolne rodniki, poprzez to hamuje procesy starzenia się skóry, wzmacnia i odżywia barierę lipidowa skóry, regulując poziom wody w skórze,podwyższa zdolność wiązania wody przez skórę.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 7,90 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl